Oletko tallentamassa kuvaa, joka on ilman tekijänoikeuden suojaa sekä Yhdysvalloissa että sen alkuperämaassa tai kuvaa, joka on lisensoitu jollain vapaalla lisenssillä eli nämä neljä vapautta antavalla lisenssillä? Tallenna se Wikimedia Commonsiin, jossa se on kaikkien Wikimedian projektien yhteiskäytössä. Näin kuvaa ei tarvitse tallentaa erikseen jokaiseen wikiin, jossa kuvaa käytetään. Jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta Commonsissa, voit luoda sinne käyttäjätunnuksen.


Fair use -oikeuden nojalla käytettävän ei-vapaan kuvan tallentaminen

Alla olevalla lomakkeella voit tallentaa fair use -oikeuden nojalla käytettävän kuvan, eli kuvan jota on mahdotonta korvata käyttötarkoituksessaan vapaalla kuvalla. Tälläisiä kuvia ovat muun muuassa logot, kansikuvat ja kuvakaappaukset. Fair use -oikeus on suunnilleen samanlainen kuin Suomen sitaattioikeus, mutta hieman laveampi. Lue ensin läpi ja ymmärrä kriteerit fair use -kuville. Mikäli kuva ei täytä kriteerejä fair use -kuville, se poistetetaan. Kuvan korvaamisen vastaavalla vapaalla kuvalla tulee olla mahdotonta ja kuvan on oltava käytössä jossakin artikkelissa. Jos olet epävarma siitä, voiko kuvan tallentaa, voit kysyä apua sivulla Wikipedia:Media copyright questions.

Kopioi seuraava koodi yhteenvetokenttään ja täytä tiedot englanniksi:

{{Non-free use rationale
| Description =
| Source =
| Article =
| Portion =
| Low_resolution =
| Purpose =
| Replaceability =
| Other_information =
}}

Description – mitä kuvassa on?
Source – mistä kuva on peräisin? Jos kuva on Internetistä, anna linkki sekä kuvan sivulle että sille sivulle jolla kuvaa käytetään. Jos olet skannannut kuvan, merkitse ”Self scannned” tai muuta vastaavaa.
Article – missä artikkelissa kuvaa käytetään? Anna pelkkä artikkelin nimi, älä kirjoita hakasulkuja. Jos kuvaa käytetään kahdessa eri artikkelissa, lisää malline kahteen kertaan ja täytä tiedot kahteen kertaan.
Portion – kuinka suuri osa julkaistusta teoksesta käytetään? Jos suurta osa julkaistusta teoksesta tai koko teosta käytetään, miksi?
Low_resolution – jos kuva on suurella resoluutiolla, miksi? Huomaa, että englanninkieliseen Wikipediaan tallennattavien kuvien ei tulisi olla suuremmalla resoluutiolla kuin on tarpeellista. Minimivaatimus on, että kuvan resoluutio on pienempi kuin alkuperäisen.
Purpose – mihin tarkoitukseen kuvaa käytetään?
Replaceability – miksi kuvaa ei voida korvata vastaavalla vapaalla kuvalla?
Other_information – muuta tietoa kuvan tekijänoikeuteen liittyen, kuten tekijänoikeuksien haltija.

Kun olet täyttänyt kohdat, sinun tulee vielä valita pudotusvalikosta oikea vaihtoehto tai laittaa tekijänoikeusmalline yhteenvetokentän loppuun.

Jos et anna vaadittuja tietoja kuvan lähteestä ja tekijänoikeudellisesta tilanteesta tai jos kuva ei täytä fair use -kuville asetettuja kriteerejä, kuva poistetaan. Kiitos yhteistyöstäsi.