i'm lived in Israel.

e-mail: Shlomicatz@netscape.net

my MSN messanger: Shlomicatz@hotmail.com

my ICQ: 378718470
my YIM: Shlomicatz
my AIM: Shlomi1418
my skype: shlomicatz
my Gtalk: Shlomicatz
my jabber: shlomi

my TV.com account: Shlomi_cc

my videos: vids
fanfics
pics
my jokes in Latma: ep #86 time 5:35-5:59,ep #89 time 0:49-1:06 & 6:58-7:19

תכנית ההתנתקות

edit

בעד

edit
  1. רוני בר און (לכוד=>קדימה, 17/2/2004): התוכנית הזאת, כל תכליתה היא אחת: להתניע את התהליך המדיני, כדי לגרום לפלסטינים להבין שאי-אפשר לעולם לחיות על החרב.
  2. מלי פולישוק (שינוי): סך התועלות מעזיבת הרצועה עולות על המגרעות
  3. עמיר פרץ (העבודה): הרי אני גר בשדרות, ואני לא חושב שמבחינת ה"קסאמים" שמגיעים מבית-חאנון, לפינוי היישובים תהיה השפעה על אותו מתרס או מתחם או אותה גבעה שאני רואה כל בוקר מהבית. גם היום כשמישהו מבית-חאנון רוצה לשים שם את השרוול ולירות, הוא עושה זאת.
  4. מיכאל איתן (לכוד): התוכנית הזאת היא לא חד-צדדית - היא דו-צדדית. אומנם, היא מתעלמת מהצד הפלסטיני, אבל היא דו-צדדית מול ארצות-הברית והיא צריכה לתת לנו אורך נשימה ויכולת לעמוד על הדברים החשובים לנו.
  5. גדעון עזרא (לכוד): תוכנית ההתנתקות, שמשמעותה היערכות ביטחונית אחרת לצמצום החיכוך בין ישראל לפלסטינים ולהגברת הביטחון לאזרחי ישראל
  6. אורית נוקד (העבודה): אני רואה בפינוי הזה, אם יצליח, מהלך בדרך לחלוקה ולהתפייסות בין שני העמים.
  7. אבשלום וילן (מרצ, 1/3): לקחתי את חוק ימית, אדוני ראש הממשלה, תרגמתי אותו למונחים של היום, לרבות המחוברים, לרבות השטחים החקלאיים, כולל הכול. העלות הישירה היא חצי מיליארד דולר. העלות העקיפה של הפינוי, עם הכול, לא תעבור את מיליארד הדולר. זה נשמע סכום גדול? צא וחשב כמה עולה להחזיק את אוגדת צה"ל שם לאורך השנה, ותראה שבחשבון כולל הדברים הם כדאיים
  8. רשף חן (שינוי, 10/3): זו התמונה שהצבא רואה. הוא רואה את צורכי הביטחון בשטח, כמה חיילים הוא צריך, כמה יעלה לו להחזיק שם את הטנקים, משתלם או לא, מסוכן או לא. זה שיקול מאוד רלוונטי בקבלת החלטות מדיניות, אבל זה לא השיקול היחיד בקבלת החלטות מדיניות. כאשר אנחנו מקבלים החלטות מדיניות, מלבד שיקולי הביטחון יש עוד שורה ארוכה של שיקולים. יש שיקולים של מדיניות חוץ, שהצבא לא יודע עליהם שום דבר, אין לו כלים למדוד אותם והוא לא צריך לדעת אותם. יש שיקולים ארוכי טווח של אסטרטגיה, של מה אנחנו חושבים שטוב או רע למדינת ישראל, שיקולים כלכליים, שיקולים חברתיים, שיקולים שהם חורגים הרבה מהשיקולים הצרים של ביטחון.מה שהצבא אומר, שיקולי הביטחון - זה מרכיב חשוב, אך בוודאי לא המרכיב היחיד. במרכיב הזה הצבא רשאי לומר את דבריו בצורה הגלויה והפתוחה ביותר.
  9. בנימין בן אליעזר (העבודה): תוכנית ההתנתקות הזאת, גם כשהיא נעשית חד-צדדית, יש לה יתרונות. יש לה יתרונות, משום שאולי היא היחידה היום שיכולה ללכת ולעצור את השעון שמאיץ את ההשתלטות של ה"חמאס" על כל השטחים. אני רוצה לומר לכם מעל במה זו, ואני מקווה שדברי ייזכרו כאן, כמו הרבה דברים שהתרעתי עליהם: אם לא נעשה את הצעדים האלה, מהר מאוד נמצא את "אל-קאעידה" ואת "חיזבאללה" כאן. ככל שנקדים ונעשה את המהלך הזה, כך עדיין יש איזו אפשרות, והיא לא מבוטלת, שהרשות הפלסטינית, אם היא רוצה או לא רוצה, תהיה מחויבת להילחם ב"חמאס" אם היא רוצה לשמור על מקומה כשלטון.
  10. ואסל טאהא (בל"ד, 15/3): קום ותכריז שאתה מוכן לפרק התנחלויות, לסיים את הכיבוש - אתה תמצא את הפרטנר הפלסטיני האמיתי שיחתום שלום, ואז באמת כולם יחיו ברווחה.
  11. שמעון פרס (העבודה): יש דור חדש בעזה, יש גם דור חדש במדינת ישראל, והוא צריך לקבל חינוך, והוא צריך ללכת לאוניברסיטה, וצריך לשפר את רמת החינוך... לשבת ולחכות למתאבדים שיבואו לכל מקום בישראל?
  12. עבד אל-מאלכ דהמשה (רע"ם, 22/3): הם יסתדרו, הם יסתדרו גם בלעדינו
  13. חיים רמון (העבודה, 22/4): התנתקות מעזה היא התנתקות מהאיום הכי מרכזי על קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית... בשביל להיות בתוך הלב של עזה? מה זה נותן?... כל עיכוב בתוכנית הזאת מביא עליה את כל אויביה, מבפנים ומבחוץ. לכן, ככל שלוח הזמנים יקוצר, ככל שלוח הזמנים יתנהל במהירות ובנחישות, כך, אני מעריך, אדוני ראש הממשלה, יהיה סיכוי הרבה יותר גדול לתוכנית ההתנתקות.
  14. אריאל שרון ("לכוד"): התוכנית בנויה על-פי העקרונות שכבר הצגתי בעבר - ייצוב קו ביטחוני שבו ייערך צה"ל באזורים החיוניים להגנה על ישראל; מלחמה נחושה בארגוני הטרור ובראשיהם; הקמת מכשול פיזי - גדר הביטחון המסייעת בהגנה על אזרחי ישראל ומקשה חדירת טרוריסטים למרכזי האוכלוסייה הגדולים - -...הקטנת החיכוך בין ישראלים לפלסטינים ... המדיניות הנוכחית שלהם תוביל אותם רק להמשיך להפסיד נכסים, להמשיך לאבד את הקלפים שלהם במשא-ומתן על הסדר הקבע ולהמשיך לראות את תביעותיהם הלאומיות לא מתממשות... מי שרוצה לשמור על גושי ההתיישבות הגדולים בשליטתנו לנצח, מי שרוצה להבטיח כי כל עוד לא נלחמים הפלסטינים בטרור לא יופעלו על ישראל לחצים מדיניים, מי שרוצה את המחויבות האמריקנית הרחבה לזכותה של ישראל להגן על עצמה, מי שרוצה את התמיכה האמריקנית במלחמתנו בטרור, מי שרוצה שישראל תיזום ולא תיגרר, תוביל ולא תובל - מי שרוצה את כל אלה חייב לתמוך בתוכנית ההתנתקות. כל ההישגים הללו הם חלק בלתי נפרד מהתוכנית שלי. בלעדיה הם יאבדו לישראל.
  15. אברהם שוחט (העבודה, 3/5): אני הייתי מציע לראש הממשלה, לשר הביטחון, אולי גם לממלא-מקום ראש הממשלה, לשבת במשך השבוע, בתור עונש קטן, ולשמוע מה שהם אמרו בטלוויזיה במשך שלושת הימים האחרונים, מה שהם אמרו בכל הרשתות ברדיו, לגבי המשמעות של התוכנית הזאת; מה הם אמרו שחס וחלילה יקרה למדינת ישראל אם התוכנית לא תתקיים. אנחנו צפויים למדינה שבה תהיה נסיגה כלכלית, נסיגה חברתית ונסיגה ביטחונית, אדוני היושב-ראש, וארצות העולם יסתכלו עלינו כמו על חבורת מצורעים, ואירופה ואמריקה חמתן תעלה עלינו על שכך אנחנו מתנהגים... מבחינת עם ישראל ומדינת ישראל הדבר העליון והחשוב ביותר הוא לנסות לנפץ את הקיפאון שקיים במערכת היחסים בינינו לבין הפלסטינים
  16. אילן ליבוביץ' (שינוי): תנחומים למשפחת חטואל על אובדן חמשת יקיריהם על-ידי רוצחים שפלים ונתעבים. הרצח המזעזע הזה לצערי רק מוכיח את העובדה כי אין לנו מה לעשות ברצועת-עזה. אפילו מאות החיילים שנמצאים שם ועושים עבודת קודש יומם וליל לא מצליחים להגן על התושבים ולתת להם מאה אחוזי הגנה... כאשר ‎8,000 ישראלים חיים בקרב מיליון וחצי פלסטינים, ההגנה עליהם קשה ואי-אפשר לתת להם את מאת אחוזי ההגנה... אין צורך להשאיר אותם לסבול את הקטל, כמו שסבלו אתמול, עוד שנה, שנתיים וחמש שנים... מדינת ישראל תצעד אולי, אחרי כמעט ארבע שנים של שפיכות דמים, במסלול של תקווה ויציאה מהמשבר.
  17. יצחק הרצוג (העבודה, 10/5): היינו מוכנים לתמוך בתוכנית ההתנתקות, כי היא מעשה בעל חשיבות היסטורית אמיתית להוצאת המדינה מהבוץ.
  18. עמרם מצנע (העבודה): (על נצרים) תרומתו לביטחון אפס, מחולל חיכוך יומיומי במקום הזה.
  19. שלום שמחון (העבודה, 17/5, על תעלת ציר פילדלפי): במה אנחנו משקיעים את הכסף? אנחנו משקיעים את הכסף במשהו שיכולנו לעשות אחרת. יכולנו להשקיע אותו בדבר שבסופו של דבר יוצר הידברות.
  20. דני יתום (העבודה): יש דרך אחרת להגן על תושבי מדינת ישראל אחרי שנתפנה, צבא ואזרחים, מרצועת-עזה, מבלי להיות בציר פילדלפי. אם חוששים ומבקשים להשאיר את המסדרון הצר הזה תחת פיקוח, בואו ננסה להביא לשם פיקוח בין-לאומי. זה לא גבול ישראלי, זהו גבול בין רצועת-עזה למצרים. זה לא גבול בין רצועת-עזה לישראל, ולכן צה"ל לא צריך להישאר שם.
  21. רן כהן (מרצ): לצאת ולהפסיק...את ההסתבכות, להפסיק להרוג ולהפסיק ליהרג, כי זה מיותר. (18/10:) כל אלה - בימין ובליכוד - שרודפים אותו (אריק שרון) היום, מה הם מציעים לאנשי שדרות? עוד "קסאמים"? עוד ירי? עוד הרג? עוד הרס בתים? עוד פעם כניסה של צה"ל? עוד הרג פלסטינים? שוב ירי? מה, הם מציעים את הפינג-פונג הזה שכבר היה נחלת קריית-שמונה? למדנו ממנו, אנחנו עם הספר. המוצא היחיד לתושבי שדרות והאזור הוא ההתנתקות. אין דרך אחרת. מי שמציע היום לעצור את התהליך הזה בעצם מציע חוסר תקווה לעולם לתושבים אשר לאורך רצועת-עזה וצפון-השומרון... ככל שנקדים לצאת משם וככל שנוציא משם גם את האזרחים וגם את החיילים, כדי להפריד ולהפסיק את החיכוך, יש סיכויים יותר גדולים לאזרחי מדינת ישראל וגם לאזרחים הפלסטינים בצד השני לחיות חיים נורמליים. (17/11, קטיושות על הצפון:) היום כבר כל אחד - כל אדם נורמלי - משוכנע עד כמה היציאה מלבנון היתה מהלך נפלא, נכון, שמוכיח את עצמו, שהיום אפילו אפשר - לנוכח המצב הכי גרוע, שבו הם יורים "קטיושות" - לגלות איפוק, ואם חלילה יקרה משהו ונרצה, נכה באויב אף-על-פי שאנחנו בחוץ. ואילו בהתנתקות המצב אפילו עוד יותר טוב, כי אפשר יהיה גם לקבל את כל ההישגים של היציאה מלבנון וגם לעשות את זה בהידברות, כי היום עם ממשל אבו-מאזן אפשר לעשות את זה, ואני שמח על הודעה של ראש הממשלה היום בעניין הזה, שחלק מהמהלך והמסירה של השטח הזה - מהבחינה הצבאית, כמובן - אפשר להעביר בהידברות ובהסכמה. אנחנו הולכים להשתחרר מהעול, מהאסון שיש לנו כבר ‎37 שנים ברצועת-עזה ובצפון השומרון - ראוי באמת לעשות את זה בהידברות.
  22. אילן שלגי (שינוי, 7/6): שימו לב גם למעורבות המצרית המוגברת בימים האחרונים, נכונותם לשלוח מפקחים לרצועת-עזה... קיים גם סיכוי מסוים כי הפלסטינים יתעשתו, יחלו לקיים התחייבויותיהם על-פי מפת הדרכים, ואזי ניתן יהיה לחדש את ההידברות ולקדם את התהליך המדיני... כרוך בפשרות כואבות, אך יביא את מדינת ישראל לשלום בגבולות ביטחון.
  23. עזמי בשארה (בל"ד, 28/6): אם אפשר לשגר מעזה לשדרות, וכו' - הרי אנשים טוענים בימין - וגם לגבי הגדר. לגבי הגדר, אני אומר: מה היא מונעת עד עכשיו? הרי מה יצאו? יצאו פעולות מעזה? יצאו פעולות התאבדות מעזה? לא יצא אף אחד חוץ מאשר לאשדוד. אף אחד... האמת היא, נשק פרימיטיבי מאוד עובר גדרות. נשק מאוד פרימיטיבי.
  24. אלי אפללו (לכוד): נסים זאב, 'מבין גדול בביטחון' (בתגובה על התראת הח"כ זאב הטרור מסביב להתנתקות)
  25. עסאם מחול (חד"ש-תע"ל, 30/6): אני מרחם על אנשי התזות וקריאות המלחמה. אני מרחם, מכיוון שהם לא משכילים להבין את המסקנה הפשוטה, שמוצבים, גדרות, חומות, לא יוכלו לשמור ולהביא שום ביטחון
  26. אתי לבני (שינוי, 13/10): רואים אותה כיצירת איזה מומנטום ויציאה מהמצב הבלתי-נסבל שנמצאנו בו. הכוונה היא מומנטום בכיוון חיובי ולא מומנטום במובן הזה שתהיה התנתקות וזה יהיה סוף פסוק ותהיינה עוד ארבע התנחלויות זניחות ומינוריות בצפון-השומרון ואז נחכה שהפלסטינים יהפכו לפינלנדים או שיקרה משהו אחר
  27. מאיר שטרית (לכוד): אני מקווה שיהיו שם תהליכים שירגיעו את המצב ברצועה, והפלסטינים ישתלטו על עצמם ויהיו שם בסדר, ויחיו בשקט ובסדר וינהלו את החיים שלהם כהלכה, כדי להראות שאפשר להתקדם, אבל זה רק יביא ברכה כדי להתקדם בהמשך המשא-ומתן ביש"ע, ועם הפלסטינים, ולגבי המצב בגדה.
  28. יוסף לפיד (שינוי, 25/10): אין ברירה, אם אנחנו רוצים שילדינו יחיו במדינה טובה יותר. צריך גם לדעת שכלפי העולם הגדול אנחנו לא רוצים להתבייש בכך שאנחנו ישראלים. לאט-לאט אנחנו נעשים מוקצים - מטילים עלינו חרמות, אוניברסיטאות לא רוצות לראות מרצים ישראלים, סטודנטים יהודים בארצות-הברית סובלים בגללנו, משום שהצילומים והתמונות שרואים בכל ערב - בכל ערב כל תחנות הטלוויזיה מציגות אותנו ככובש אכזר... שינוי תומכת בתוכנית ההתנתקות לא מהימין ולא מהשמאל, אלא ממרכז הבמה הפוליטית, המקום שבו ניצבים האנשים השקולים יותר, המאוזנים יותר, ההגיוניים יותר והסבירים יותר בציבור. אנחנו באים בשם ציבור זה - לא בשם ימין ולא בשם שמאל, אלא בשם ההיגיון, ההגינות וההומניזם - לתמוך בתוכנית ההתנתקות.
  29. יעקוב אדרי (לכוד): הסכמתי היום לכרות חלק מגופי כדי לשמור על כל שאר הגוף, אך לא עוד נסיגות חד-צדדיות, לא עוד עקירת יישובים, אלא בהסכם שלום ובאישור רוב העם.
  30. אפרים סנה (העבודה, 26/10): יבוא יום - אולי במהלך ‎2005, אולי במהלך ‎2006 - שעם ישראל יצטרך להחליט שתי החלטות. האחת, האם מיעוט קטן, אלים, קנאי, גורר את כל עם ישראל למלחמה ללא קץ - האם הוא מוכן לקבל את זה? ההכרעה השנייה היא בין שתי אפשרויות: או סיום המלחמה או המשך ההתנחלויות.
  31. איתן כבל (העבודה): מה יקרה באותו יום שתהיה התפכחות אצל הפלסטינים, והם יניחו את נשקם, ויבקשו להיות חלק מאתנו. זו הבעיה, חבר הכנסת חיים אורון. והיום הזה הולך ומתקרב.. חזון אחרית הימים, וגר כבש עם שיפוד.
  32. צפי ליבני (לכוד): קיבלנו מארצות-הברית אותן אמירות, שאומצו גם על-ידי הבתים השונים בארצות-הברית, שמשנות את המגמה ומעבירות מסר לטרור ולפלסטינים, שהזמן מתחיל לעבוד לרעתם. בנושאים היסודיים ביותר, כמו הפליטים, מאבק שניהלתי באופן אישי כדי לקבל את ההכרה הזאת, וגם בעניין גושי ההתנחלויות, הם מחזקים את העמדה הישראלית ומעבירים מסר לצד השני שהטרור איננו משתלם.
  33. שאול מופז (לכוד): אני משוכנע כי המהלך הכרחי ונכון. יש בו כדי להעניק יותר ביטחון לאזרחי ישראל ולהפחית את העומס המוטל על כוחות הביטחון, בלי לגרוע מיכולתם של צה"ל וכוחות הביטחון לתת מענה יעיל לכל איום בכל נקודת זמן.
  34. דליה איציק (העבודה): עזה וח'אן-יונס, אדוני היושב-ראש, הם לא נכס כמו שאמרת, הם נטל גדול. היציאה משם רק תחזק אותנו. היכולת לפגוע בטרוריסטים תגבר... גם התגובה הבין-לאומית מול הטרוריסטים שלנו, מולם, גם כן תובן קצת יותר. אז גם יבין העולם הערבי שלא אנחנו אחראים לתושבי עזה ולא על שולחננו כלכלתם
  35. יובל שטייניץ (לכוד): זה לא סוד שמדינת ישראל זקוקה לשטחים. זו מדינה קטנה, המאוימת איום קיומי, שחייבת לשמור על מינימום של עומק אסטרטגי-גיאוגרפי כדי להגן על עצמה. לכן, גם בהינתן שלום, בוודאי בהעדר פרטנר לשלום, יש חשיבות רבה מבחינת ביטחונית גיאו-אסטרטגית לשטחים... אני אומר בהגזמה קלה כי רצועת-עזה מבחינה אסטרטגית היא פחות חשובה מרמת-הגולן והרבה פחות חשובה מיהודה ושומרון... הניתוק בין רצועת-עזה, שבה עיקר הנטל הדמוגרפי, לבין יהודה ושומרון, שבהם עיקר הנכסים הגיאו-אסטרטגיים, הוא ניתוק כואב, אבל הוא מעלה את הסיכוי שבהעדר פרטנר נצטרך ונוכל להישאר בכל יהודה ושומרון, ובהינתן פרטנר נוכל לעמוד ולהתעקש על אזורי הביטחון, על ירושלים, מערב השומרון ובקעת-הירדן בצורה יותר סבירה.
  36. אופיר פינס (העבודה): אני צריך להודות לאריאל שרון מעל הבמה הזאת על זה שהוא נותן לי ולרעייתי תקווה, שהבן שלי, לכשיתגייס, לא יצטרך לשרת את עם ישראל ברצועת-עזה. אני חושב שלתקווה הזאת שותפים רבים וטובים בחברה הישראלית.
  37. זהבה גלאון (יחד): מפעל ההתנחלויות מסמל את המירע שבכיבוש. אני רוצה להזכיר לכולם: הכיבוש והדיכוי וההתנחלויות הם בית-חרושת והמוטיבציה הכי גדולה לטרור... אני רוצה להסב את תשומת לבו של חבר הכנסת פינס לכך שלא משרתים את עם ישראל ברצועת-עזה; משרתים אך ורק את המתנחלים ברצועת-עזה, ואני לא רוצה שחיילים ואזרחים וילדים ונשים ייהרגו סתם.
  38. יולי תמיר (העבודה): או לתת למצב להמשיך ולהידרדר... הדרך של פינוי התנחלויות, הדרך של עזיבת השטחים, הדרך של החזרה אחורה של הגלגל שהחל להתגלגל ב-‎1967. אם החברה הישראלית תהיה מסוגלת לעשות זאת, היא תתחיל להחזיר את עצמה לא רק לעידן של שפיות
  39. בנימין נתניהו (לכוד, לח"כ אורי אריאל): שלא תהיה לך טעות, במשאל העם אני אתמוך בתוכנית.
  40. מרינה סולודקין (לכוד): אם ייווצר מצב שבו המתרחש בעזה יצא משליטה, או ש"קסאמים" ינחתו בשדרות, באשקלון - שבה אני גרה - וביישובי הסביבה, לדעתי נוכל ביתר קלות להפעיל יד חזקה מאוד, לרבות הפגזות מהאוויר בכל נקודה ונקודה, וזאת בלי לחשוש מפגיעה, חלילה, בחיילינו או באזרחינו.
  41. מיכאל נודלמן (ישראל ביתנו): אני חושב שיש לבצע את התוכנית ההכרחית למניעת הקונפליקט המתפשט, למניעת המצב שבו כל העולם קם נגדנו. זו בחירה שתאפשר לנו להילחם בטרור בלי להיות כובשים, להגן על גבולותינו בלי להיחשב פולשים.
  42. ויקטור בריילובסקי (שינוי, 1/11): המטרה שלנו, לתמוך בצורה עדינה - מנהיגות מתונה. אבל עם זאת, לא להתערב בעניינים הפנימיים של הפלסטינים... אבל היום אין שום חלופה לתוכנית ההתנתקות ולחוקים הקשורים בה.
  43. אלי בן מנחם (העבודה): מדובר ללא ספק בפיצויים כספיים הוגנים למדי. מדובר בסכומי כסף גבוהים שיאפשרו למתנחלים להתערות בחברה הישראלית ולהמשיך ולתרום בקהילות השונות ברחבי מדינת ישראל. אני סבור שהפיצוי הכספי המדובר יאפשר למתנחלים לקיים את רמת החיים שאליה הורגלו בסיוע המדינה ובסיוע גדול של המדינה במשך עשרות שנים ויעודד אותם להשקיע את מאות אלפי הדולרים בתבונה.
  44. הרב מיכאל מלכיאור (העבודה-מימד): בגלל ההתפתחויות של השבוע האחרון (מחלת עראפת), אני מאמין שגם בחד-צדדיות חייבת להיות מידה מסוימת של הסכמות. אפשר להגיע להסכמים בין-לאומיים, למטרייה בין-לאומית, שתיקח אחריות למה שנעשה בחבל-עזה אחרי שאנחנו נהיה מחוץ לו, ולאט-לאט תיכנס לשם הנהגה פלסטינית אחראית, שתטפל בטרור ותיקח אחריות לעתיד האזרחים שגרים שם. אני מקווה שאם הדבר הזה יצליח, הבאנו למודל שאפשר ליישם אותו אחר כך, כדי להגיע להסדרים דו-צדדיים ולמה שאני מקווה שיהיה יום אחד - גם להסכמי שלום
  45. זאב בוים (לכוד, 9/11): יש בתוכנית איזו תקווה שהטרור הזה ייפסק.נכון שאפשר לבוא ולומר שיכול להיות שהוא גם יגבר, ודיבורים על טילי "קסאם", כפי שעכשיו דובר על אפשרות - האפשרות הזאת אומנם קיימת. אבל אני לא מציע בשלב זה לפחות, זאת דעתי, לדבר על זה. זה נראה לי צל הרים כהרים כשמדובר ב"קסאמים" שבינתיים אין לנו סימנים שהם נמצאים, למשל באזור השומרון.
  46. ניסים זאב (ש"ס, נגד, 23/11): אני מקווה שאחרי ההתנתקות של ראש הממשלה לפחות יוכלו לסגור את השערים באופן הרמטי
  47. חיים אורון (יחד, 29/11): אני מאוד מקווה, אדוני ראש הממשלה, שתוכנית הנסיגה מרצועת-עזה ומצפון השומרון תתממש בהקדם האפשרי ותוכנית שנולדה כמהלך חד-צדדי תהפוך בימים הקרובים מתוכנית חד-צדדית לתוכנית המתממשת בהידברות ובשיתוף פעולה עם הרשות הפלסטינית, עם מי שייבחר לעמוד בראשה, ובעצם תהיה שלב ראשון בהתחלת ביצוע מפת הדרכים והסכם שלום בינינו לבין הפלסטינים
  48. אברהם רביץ (יהדות התורה, נגד, 6/12): הרי לא יעלה על הדעת שממשלת ישראל לא תאפשר לכוחות הביטחון המצריים לשמור על ציר פילדלפי. זה אפילו לא תירוץ. צריך לומר: זה מה שאנחנו רוצים לעשות. ראוי שתאפשרו לנו לשלוח לשם את כוחות הביטחון, והם יגנו על ציר פילדלפי, וברוך שפטרנו מציר פילדלפי. אני הייתי מוסר את ציר פילדלפי להגנתם של המצרים לפני ההתנתקות בכלל, כפי שמתחייב על-פי הסכמי השלום עם מצרים... כל עוד צריך הגנה - ואני מקווה שלא יצטרכו הגנה, למה שיצטרכו? זה יבוא לידי הסכם. האם יש לנו הגנה בכל מדינה בעולם שגרים בה יהודים? במקום שבו יש בעיה אנחנו באמת מרגישים את עצמנו כחייבים.
  49. חמי דורון (שינוי): מצרים משפיעה על העולם הערבי כולו, והנשיא מובארק, בהיותו נשיא חזק, נשיא שמוביל מדינה ערבית חזקה, יכול לתרום הרבה לנושא ההתנתקות ולכינון של יחסים נורמליים בין ישראל לשכנותיה. הרבה מאוד תלוי ברצונו
  50. גאלב מג'אדלה (העבודה, לח"כ יחיאל חזן): בשם ההתנגדות שלך להתנתקות, מסתתר מאחורי שקר גדול - כביכול העניים, החלשים, העוני, האבטלה והמצב הכלכלי... לא יהיה שיפור כלכלי - ואת זה כדאי שידעו חבר הכנסת חזן וחבריו - במדינת ישראל כל עוד לא יהיה הסדר מדיני לסכסוך הישראלי-הפלסטיני. רק יציבות מדינית וביטחונית תביא לשיפור כלכלי. ולכן הממשלה הזאת הולכת להתנתקות מחבל-עזה ומצפון השומרון בשלב הראשון, ולמשא-ומתן עם הפלסטינים, ואחר כך להסכם שלום, כדי שתחזור הצמיחה וההשקעה הכלכלית במדינת ישראל, ואולי נזכה לחברה טובה יותר

נגד

edit
  1. אלי ישי (שס, 22/12/2003): אני מזהיר שמהנקודה שבה ממשלת ישראל הפסיקה לברוח, משם יתחיל המשא-ומתן על גבולות ‎1948, לא על ‎1967. שיהיה ברור - אם זו הכוונה של ממשלת ישראל, אני מציע: אנא, תנהלו משא-ומתן, לפחות תצאו בכבוד, לפחות תרוויחו כמה דברים. אולי באמת תרוויחו כמה דברים, כי בשלב מסוים האמריקנים יהיו לצדכם
  2. דויד לוי (לכוד, 24/12): נסיגה חד-צדדית. כאשר היא חד-צדדית, המסקנה אחת ואין בלתה: הצד השני מתקדם. ומי הוא הצד השני? ארגוני הטרור
  3. יורי שטרן (ישראל ביתנו, 9/2/2004): לא יכירו לנו בהם ולא בירושלים המאוחדת ולא בגוש-עציון ולא בבקעת-הירדן. לא יוקל עלינו שום לחץ בין-לאומי, כי הבריחה הזאת רק מעודדת לחצים
  4. אהוד יתום (לכוד, 17/2): הוא יגרום לנו רק יתר הסתה
  5. יעקוב מרגי (ש"ס): אין כמו הממשלה הזאת שיודעת מה חשיבות חבל ארץ זה בהגנה על מולדתנו. הרי אתם יודעים, כשאתם נוסעים מאשקלון לכיוון צומת יד-מרדכי, מספיק שלא שמת לב וטעית, והגעת למחסום ארז. אנחנו יודעים מה ה"קטיושות" עושות בבית-חאנון. אנחנו יודעים מה האמל"ח שזורם לרצועת-עזה או מרצועת-עזה.
  6. אילן שלגי (שינוי): בקהילה הבין-לאומית חוששים, שאם אנחנו נצא באופן חד-צדדי ניצור שם ואקום וכאוס, תהיה מלחמת כנופיות בין ה"פתח" ל"חמאס" ובין ברוני מלחמה למיניהם. יש המנבאים כי ידו של ה"חמאס" תגבר ועזה תהפוך למוקד אסלאמי קיצוני, מעין אפגניסטן חדשה.
  7. מוחמד ברכה (חד"ש-תע"ל): אני חושב שזה לא יוביל לשלום, זה יוביל להעלאת מחיר הלחם עוד יותר, לפגיעה בחינוך עוד יותר, בבריאות עוד יותר, בזקנים, בקשישים עוד יותר, ובילדים עוד יותר. זה לא שלום, לא חברה, לא ביטחון, זה מעגל של אומללות ושל דמים. תודה רבה, אדוני.
  8. יצחק כהן (ש"ס) (לח"כ מיכאל איתן): אתה פה במיקח טעות. אתה וכל ‎38 המנדטים - מיקח טעות
  9. גילה פינקלשטיין (מפד"ל): מיהרו דוברי ארגוני המחבלים באזור רצועת-עזה להצהיר בקול ברור, כי גם אם שרון רואה בתוכניתו התנתקות, הם רואים בכך נסיגה ובריחה.
  10. ענבל גבריאלי (לכוד): מהלך כזה מבחינת ישראל הוא בבחינת הרמת ידיים; מעין הודאה של ישראל בחוסר יכולתה להילחם בטרור, בכניעתה לטרור. צריך לזכור, שמעבר לנקודת הזמן הנוכחית, עמדת החולשה הזאת תזיק לישראל בהמשך הדרך גם מול מדינות אחרות באזור. יתירה מזאת, נטישת עזה היא לא העברת או העתקת יישובים, איך שרוצים לקרוא לזה, אל הצד הישראלי, הלכאורה יותר בטוח של הגדר, אלא יש בכך הכרה חד-משמעית בגבולותיה של המדינה הפלסטינית העתידית.
  11. רוני בריזון (שינוי): לא נותרו יותר מדי אלמנטים של כוח וסמכות בידי הרשות, ואני חושב שאנחנו צריכים להקפיד ולהשגיח, שהיא לא תתמוטט ותתאדה, משום שאיש מאתנו איננו רוצה להתמודד עם סומאליה בשטחים ובעזה, וזה מה שיהיה אם הרשות תיעלם.
  12. מאיר פרוש (יהדות התורה): הוא, שרון, אמר: "קווי ‎1949 אינם בני-הגנה"
  13. ניסים זאב (שס): מישהו חשב כמה מאות מיליונים או מיליארדים יעלה הפינוי הזה מרצועת-עזה? ראש הממשלה אמר דבר נוסף. הוא אמר שהוא יבקש מארצות-הברית פיצוי. מה פיצוי? הרחבת גושי התנחלויות בגדה תמורת הפינוי ברצועה - הרחבת מעלה-אדומים, אריאל, גוש-עציון. והנימוקים - יש צורך להעביר חלק מהמפונים לאותם אזורים. הרי ארצות-הברית אמרה חד-משמעית: לא; אנחנו לא מסכימים, לא להרחבות ולא להעברת המתנחלים מעזה ליישובי הגדה ושומרון.
  14. יחיאל חזן (לכוד, 18/2): האם אנחנו יכולים להרשות לפלסטינים להמשיך לשטות בעם היהודי? לא ולא. אדוני ראש הממשלה, אתה טועה. אסור לך ללכת לאמריקה ולהציג את התוכנית הזאת, כי כאשר אתה תציג את התוכנית, תבוא לממשלה ותאמר: מה אני יכול לעשות? התחייבתי. (17/11:) יחיאל חזן (לכוד): כאשר על הפרק עומדת תוכנית ההתנתקות... מדינת ישראל יכולה למצוא את עצמה בגבול הדרומי תחת איומי ה"קטיושות", תחת איומי ה"קסאמים", ואנחנו, נציגי הציבור, ממשיכים להבליג....גם אבן הורגת, גם "קטיושה" הורגת, כל דבר הורג. אנחנו צריכים לשנות את המדיניות. ויפה שעה אחת קודם.
  15. דויד טל (עם אחד, 23/2): ומי ייכנס לעזה לאחר שאנחנו נעזוב את הרצועה? אני חושב שאי-אפשר להשאיר חלל כזה, כי אנחנו נקרב את היישובים שלנו למפגעים הטרוריסטים
  16. הרמטכ"ל משה יעלון (לימים- לכוד, ציטוט בכנסת): כנראה שיש קשר בין העלייה בפח"ע בעזה לבין הדיבורים על תוכנית ההתנתקות... התנתקות חד-צדדית תיתן רוח גבית לטרור
  17. יוסי שריד (מרצ, בסוף בעד, 15/3): בכל ההתנתקות הזאת יש הרבה יותר חורים מאשר גבינה. יש שם בורות - אין שם שום דבר.
  18. ניסן סלומינסקי (מפד"ל): כשאתה בורח מעזה, עזה תרדוף אחריך.
  19. ישראל אייכלר (יהדות התורה): (התנתקות) תוכיח להם כי זאת (טרור) הדרך להכניע את מדינת ישראל ולגרשה מלבנון, מעזה, מן השומרון ומירושלים.
  20. מיכאל רצון (לכוד): לא להחליף אבנים ברימונים
  21. משה כחלון (לכוד, 22/3): (על ההתנתקות) את המפלצת הזאת [פלשטנים] אי-אפשר להאכיל; כמה שתיתן למפלצת הזאת לאכול, היא תהיה רעבה יותר. זו לא מפלצת שתשבע.
  22. מיכאל גורלובסקי (לכוד, 22/4): מי יעשה את זה? (ידאג לבריאותם, למזונם, לתעסוקתם, לאספקת חשמל, לגביית מסים, לאחריות ביטחונית של הפלשטנים, בעקבות דברי שמעון פרס)
  23. אלעזר כהן (האיחוד הלאומי): אני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי לשאול את ראש הממשלה - לכשתתבצע תוכניתו, מי יעמוד בראש המדינה הפלסטינית שהוא מקים?
  24. יולי אדלשטיין (לכוד): ...להתעלם מדברי שר החוץ של ארצות-הברית, קולין פאואל, שאמר קבל עם ועדה שהנשיא לא שלל את זכות השיבה ולא הכיר בשום גושי התיישבות. חבל שבחרת להתעלם מזה.
  25. אריה אלדד (האיחוד הלאומי, 3/5): מה שגורם להם לרצוח אשה וארבעה ילדים זה לא הכיבוש. ערביי עזה ורפיח שולטים במקומותיהם ואין אנו מתערבים בניהול חייהם. לא העוני והאבטלה הופכים אותם רוצחים
  26. משה גפני (יהדות התורה): בהיסטוריה הקצרה של מדינת ישראל, מי שהלך נגד התורה, נגד היהדות, בסופו של דבר נכשל, ומהר הרבה יותר ממה שהוא חשב.
  27. יאיר פרץ (שס): אי-אפשר לתת מתנה לפלסטינים שינצלו את זה מחר בבוקר. שימו לב מה יקרה, הם יגלגלו את הטרור לאשקלון ולשדרות, לאופקים ולקריית-גת. גם משם אנחנו נתנתק - גם מקריית-גת, מאשקלון ומההתיישבות מסביב נתנתק. לכן מרן הרב עובדיה יוסף אמר שזה לא שלום. שלום צריך לבוא במשא-ומתן, כשיש לך פרטנר, כשיש לך עם מי לדבר, אבל ראש הממשלה הלך ונתן להם על מגש כסף את כל ההתיישבות שכל הממשלות במשך כל השנים עמלו עליה.
  28. אורי אריאל (האיחוד הלאומי, 4/5, בעקבות הצבעת מרכז הלכוד): הדבר השני שצריך להיעשות מייד, לאלתר, זה גדר הפרדה בין הערבים לבין היהודים. זה אזור, בשונה מיהודה ושומרון, שראוי להקים בו מכשול הגנה, לא במקום ההתקפה אלא בנוסף, וליצור את מה שאצלנו נקרא "תוכנית האצבעות". זאת תוכנית שתיתן ביטחון למתיישבים ביש"ע, ובעיקר בחבל-עזה, ותאפשר לצה"ל להיות נוכח איפה שהוא צריך, בשעת הצורך, ולתקוף את המחבלים ואת שולחיהם. תוכנית מדינית, כמו כל דבר אחר, צריכה להיות בנויה על אמת. כידוע, לשקר אין רגליים, וסופו להתמוטט
  29. ג'מאל זחאלקה (בל"ד, 10/5): תוכנית כל כך גרועה... ושרון אומר שהתוכנית הזאת מגבירה את המצוקה של הפלסטינים, גורמת נזק לפלסטינים. בניסיונו לשכנע את חברי הליכוד הוא אומר להם שזה דופק את הפלסטינים.
  30. עמרם מצנע (העבודה, בסוף בעד): עתה, שרון, היישובים הם נטל ביטחון...?!
  31. בני אלון (האיחוד הלאומי, 14/6): העריק - שרון ערק מהמחנה הלאומי...אלה ניסיונות מגוחכים להחיות שלטון פלסטיני מלאכותי, כאילו דחלאן יכול להיות מה שהוא חשב שאמין ג'מאייל ובאשיר ג'מאייל יהיו... הרי התמונה היחידה שתישאר ודאית היא ערבים חוגגים עקירה של יהודים, עם היישובים, עם הבתים, עם בתי-הכנסת. זה יהיה ודאי. והם יאמרו - כמו שאמר נסראללה, עם קורי העכביש - שאנחנו כאן על בסיס זמני, כמו המנדט הבריטי, כמו הצלבנים. אפילו הפליטים, שהם באמת זמניים במחנה שלהם, ‎56 שנה, אפילו בהם איש אינו נוגע ואינו מציע להזיז אותם, ליישב אותם, לפתור את הבעיה שלהם. היציבים היחידים פה בשטח הם ה-‎NATIVES, הילידים הערבים, אתם הזרים, אתם הגעתם הנה במסגרת האימפריאליזם הקולוניאליסטי הבריטי, תחזרו לארצותיכם באירופה. אנחנו עשינו לכם את הטרגדיה של השואה? תבואו בדברים עם פולין ועם גרמניה. מה לנו ולכם? אנחנו הקבועים. זו התמונה היחידה שתישאר, ורק היא תישאר, ואתם, לאן תישאו את חרפתכם, אנשי הליכוד, עם החוקה, עם הדרך המפוארת, עם המייסדים המפוארים שלכם, שלא עמד לכם האומץ לעמוד מול עריק אחד עם עוצמה, שמפחיד אתכם שהוא יפטר אתכם? ממה אתם מפחדים? זוהי התמונה שתישאר. (17/11:) המנהיגות של שרון סוחפת את כולם. הוא כנראה באמת בולט פה מעל כולם. הוא מחפה על כל החורים הגדולים שיש בדבר הזה. יש חורים משפטיים, יש חורים ביטחוניים. אני ממש מצטער מאוד שמכל כיווני הבית, גם מהליכוד וגם מכיוון העבודה והשמאל, כולם, לא רוצים לשים לב לזה: קודם כול, בוא נראה את היהודים נעקרים. זה הקונסנזוס. אחרי זה נראה. חבל. יהיה אסון, אסון גדול. אנחנו מקימים פה מדינת טרור, ואנחנו עוד נשלם על זה הרבה הרבה מאוד כסף מיותר
  32. צבי הנדל (האיחוד הלאומי, 16/6): האמריקנים, כששמעו את הרעיון, נבהלו ממנו. בוש זרק את ישראל מכל המדרגות. הוא אמר: ריבונו של עולם, אני עובר חצי עולם בשביל להילחם בטרור, ובין השאר בגללכם, ואתם בורחים מהטרור, ואתם רוצים לעקור יישובים באמצע מלחמה, בלי כלום?... מה שיקרה לכל מפעלי ה"קסאמים", שהיום צה"ל, בכשרונו כי רב, ממעיט עד כמה שאפשר את הייצור שלהם, ממעיט עד כמה שאפשר את הפיתוח של הטווח שלהם. הרי הערבים מפחדים לפעול בגלוי כי צה"ל יכול מייד לתקוף אותם. הם גם לא יכולים להתקרב כל כך ל"קו הירוק", כי צה"ל נמצא שם ויש התיישבות. אבל אם נצא משם, והם ראו את זה במפה, זה לא מסובך, איך טיל ה"קסאם" מתקרב לאשקלון, לאשדוד, לשדרות, בלי חיץ באמצע. אז אומרים לי שאנחנו נהיה בחוץ, וצה"ל, אם יצטרכו, יכה בהם. שיכה בהם. מאיפה השקר הזה? צה"ל יפגיז ילדים, נשים, תינוקות? מי מספר סיפורים בדים כאלה? אין אחד בצבא, לובש מדים, שמוטלת עליו אחריות, לא פוליטיקאי שהוא ממונה על הביטחון - אין אחד, ממ"מ ועד רמטכ"ל, כולל. וגם בשב"כ אין אחד שחושב שזה יועיל לביטחון... אמר להם [למתנחלי גוש קטיף] יצחק רבין כשהוא הקים את ההתיישבות בגוש-קטיף, בהיותו ראש הממשלה בפעם הראשונה, שחשוב שתהיה התיישבות שמבתרת את הרצועה ומאפשרת לצה"ל לעבוד.
  33. איוב קרא (לכוד): ...אלה שיושבים מולי פה, שחשבו להעביר את אירופה למזרח התיכון, הביאו עלינו הסכם שהוא לא הסכם, וכששאלנו אותם בוועדת חוץ וביטחון בשביל מה רובים, אמרו: כשנצטרך, ניכנס בהם, כאילו אלה אנשים או אזרחים מעולם אחר. מי שהביא עלינו את הסכם אוסלו - הוא צריך לשלם בוועדת חקירה. הוא צריך לשלם פה, ולא לזחול לממשלה ולבקש להוביל עוד את עם ישראל לאסון נוסף שאנחנו לא רוצים אותו
  34. דניאל בנלולו (לכוד, 30/6): הממשלה קיבלה את ההחלטות טרם נפילת ה"קסאמים" הקטלניים בשדרות. כעת, לאחר שהוכח כי לפלסטינים יש יכולת לשגר טילים שיכולים גם להרוג, האם לא כדאי ששרי הממשלה יחשבו שנית על אישורה של התוכנית?... השבוע נוכחנו לגלות כי המוטיבציה לפגוע בנו רק עולה ככל שאנו שבים ודנים בנושא ההתנתקות. חפירת המנהרה מתחת למוצב "אורחן" ופיצוץ המוצב עצמו הוכיחו לנו, בפעם המי-יודע-כמה, שהמלחמה הנוכחית רחוקה מסיום. חפירת מנהרה כזאת ארוכה ומתוכננת היטב צריכה להדליק אצלנו נורה אדומה. ארגוני הטרור לא רק מסרבים להניח את נשקם, אלא גם ממשיכים לחפש כל דרך אפשרית לפגע... אל לנו לחשוב כי האינתיפאדה נגמרה
  35. נעמי בלומנטל (לכוד): אנחנו מצפים שהפלסטינים בתוך הרשות הפלסטינית - שהמצב שם איום ונורא, גם מבחינת איכות החיים, מבחינת מה שמתרחש שם, הכנופיות, העדר שלטון מרכזי חזק ועוד כהנה וכהנה, ובוודאי אין זכויות אדם, אין דמוקרטיה וכו' - אנחנו מצפים שיקומו שם התושבים והאזרחים ויאמרו: די לנו, חסל, אנחנו לא רוצים שתמשיכו מכאן את הטרור. ואת זה הם יאמרו לארגונים הקיצוניים, ואת זה הם יאמרו להנהגה בלתי נסבלת, להנהגה שמתקיימת היום. לזה אנחנו מצפים. במקום לבנות את זה, כפי שגם מופיע במפת הדרכים - במקום זה אנחנו אומרים להם: לא, אנחנו לא בעסק, אנחנו לא אתכם, אנחנו מתרחקים, אתם תתבשלו במיץ של עצמכם.
  36. טלב אלסאנע (רע"ם, בסוף בעד, 19/7): אין שום אינטרס ישראלי כשאין שלטון מרכזי אשר שולט ברצועת-עזה ובגדה המערבית.
  37. אפי איתם (מפד"ל, 28/7): (בעקבות איומים על "קיצוניים יהודים" שיפוצצו את ההתנתקות) לא צריך לאיים עלינו בסוף העולם. מה שיוצא משם (מהרשות הפלשטנית) מקרב את סוף העולם
  38. שלמה בניזרי (ש"ס, 11/10): הם יורים של שדרות, שם לא עשו להם שום דבר, אז אתם באמת מצפים שאם ננטוש את עזה העולם יבין? איזה עולם?
  39. ניסים דהן (ש"ס, 25/10): אפשר לחשוב שלפני ששת הימים נתנו לנו מנוחה ולא אמרו שיפו, עכו וחיפה שייכות לפלסטינים... הפסק האחרון (של הגרע"י) נובע מאותה מהות: בהסכם שלום אמיתי, שבאמת ימנע שפיכות דמים - במסגרת הסכם אמיתי עם גוף אמיתי ואמין שייקח את האחריות על השטח - יש מקום למה שאנחנו קוראים התנתקות, או אפילו גרוע מכך, החזרת שטחים. אבל להפקיר את השטח לכל מיני מרצחים? מה יהיה בתוך השטח מחר מחרתיים?... את מי יאשימו? לא יאשימו אותנו שהפקרנו שטח לשפיכות דמים פנימית ביניהם? ייתנו לנו מנוחה? לא ירדפו אותנו עד ניו-יורק?
  40. אפרים סנה (העבודה, בסוף בעד): אם ההתנתקות הזאת לא תתבצע בתיאום ובדיבור עם הממשלה הפלסטינית, אם לא תימסר עזה לאחר צאתנו לגורם פלסטיני שימשול שם, אנחנו נקבל "חמאסטן" ‎8 קילומטרים מאשקלון. זאת תהיה התוצאה. אין ואקום בחיים. כשם שבדרום-לבנון צה"ל יצא, נכנס "חיזבאללה". שם קיבלנו "חיזבאללסטן", וכאן נקבל "חמאסטן". לא צריכים עוד אחת. אם לא יהיה שיתוף עם הקהילה הבין-לאומית - ושוב, עם הממשלה הפלסטינית - בנושא הכלכלי של עזה, ימשיכו ויחיו שם מיליון ו-‎400,000 פלסטינים בעוני. יהיה שם משבר הומניטרי, והטרור והאנרכיה יחגגו.
  41. עוזי לנדאו: פגיעה קשה בביטחון ופגיעה קשה עוד יותר בסיכויי השלום בשנים הקרובות, כי הסיכוי לשלום מותנה בניצחון על הטרור, וכשהטרור חש ניצחון אין סיכוי לשלום... זה יעלה ‎3 מיליארדי שקלים רק הפיצוי לאנשים, ועוד להיערכות צה"ל, וזה לא הכול - בין ‎5 ל-‎8 מיליארדים... חוויאר סולאנה אומר עכשיו שזה לא מספיק, ההינתקות, עכשיו "צאו גם מכל השטחים הכבושים"...אולי דווקא ה"חמאס" יטפל ב"פתח"? ואיך התוכנית תמנע שה"חיזבאללה" לא ישתלט על השטח? אולי הצבא המצרי ייכנס ואולי יקים שם צבא פלסטיני? כל צבא שיהיה שם דווקא ישמור עלינו? אולי דווקא יהווה איום, והמצרים יפקחו על ההברחות כפי שהם היום מפקחים על ציר פילדלפי? אפשר להאמין לדבר כזה, מדינה יכולה להשתית את הביטחון הלאומי שלה על כך?... ואיך תגן התוכנית הזאת מפני טילי "קסאם", "קטיושות" על חיפה, על עפולה, על בית-שאן, על חדרה, על נתניה, אחרי שנצא מצפון-השומרון? הרי אנחנו מכניסים את הערים האלה לטווח הארטילריה הטרוריסטית שעכשיו שדרות נמצאת בתוכו. ואיך צה"ל, שמתקשה היום לשתק את ה"קסאמים" הפרימיטיביים, יתמודד בעתיד עם טילים משוכללים הרבה יותר, שאותם ישגרו משטח בשליטת הפלסטינים, בשליטת המצרים, בשליטת ה"חיזבאללה", בשליטה בין-לאומית? והיום אנחנו יוצאים משטח של ישות טרור, ויודעים שתקום שם מדינת טרור, שיירו משם טילים או "קטיושות" או טילי קרקע-אוויר, וייפלו מטוסים, וכאשר ייפלו "קטיושות" באשקלון, ונחזור לאותו מקום, נפלוש הפעם למעין מדינה ריבונית. זה יקל את מצבנו הבין-לאומי, לחץ שאז נעמוד בו?... מאיפה יבוא הכסף? הרי מדובר על בין ‎5 ל-‎8 מיליארדי שקלים. והאמריקנים לא ישלמו. זה הרבה כסף. נו, אז מה נעשה? אז שוב תהיה אבטלה, ושוב תהיה אינפלציה, ושוב יהיו קיצוצים?... אומר ד"ר דרייזין, ראש האגף לתכנון בנציבות המים - הוא אומר: "עליית המליחות תמדבר את האזור כולו", הכוונה לצפון, "תפרק את המסגרות ההתיישבותיות באזורים אלה"; "ניצול מקורות המים כפי שמתכננים הפלסטינים יפגע אנושות במשק המים הישראלי" - אנחנו יודעים את זה. התוכנית נותנת על הדברים האלה תשובה? והוא אומר: "יידרשו השקעות בסך ‎3-5 מיליארדי שקלים, ועלות שנתית של עד מיליארד שקל". מי ישלם את זה? ומה על התלות הגוברת של מדינת ישראל במקורות אנרגיה חיצוניים?
  42. אמנון כהן (ש"ס): הפלסטינים ייהפכו נחושים יותר, לא יעצרו גם ב"קו הירוק".
  43. יצחק לוי (מפד"ל, 26/10): (אחרי ששרון אמר שכעת אי אפשר לעשות שלום עם הפלשטנים אז צריך התנתקות) מה יהיה למחרת?
  44. דני נוה (לכוד, בסוף בעד): אני לא רואה את ארגוני הטרור, לא זה של "חיזבאללה", שמעורב בכמות גדולה מאוד של הפיגועים היום - למעלה מ-‎20% מהפיגועים שאנחנו עדים להם הם פרי שיתוף פעולה בין ה"חיזבאללה" לבין ה"פתח-תנזים" - אני לא רואה את ה"חמאס", אני לא רואה את ה"פתח" ואני לא רואה את חבר מרעיו של ערפאת אומרים: ישראל יצאה ופינתה את יישובי עזה, אז אנחנו מניחים את נשק הרצח ומפסיקים לרצוח נשים וילדים בישראל.המוטיבציה שלהם לטרור, לצערי הרב, לא תפחת. הלוואי שהיא לא תעלה. גם את זה אף אחד מאתנו לא יודע לומר בבירור, ואני מציע שאף אחד לא ישלה את עצמו. כי כאשר מדובר במפלגת העבודה ובמפלגות השמאל בעניין יציאה ופירוק של היישובים בחבל-עזה, מבחינת תפיסת עולמם הם בוודאי מתכוונים לזה שזאת תהיה רק ההתחלה. כי ודאי שהם מתכוונים לכך שישראל צריכה לצאת, פחות או יותר, עם תיקוני גבול קלים, אולי, לגבולות ‎1967, ולפרק את מרבית היישובים ולהוציא את מרבית היישובים מיהודה, שומרון וחבל-עזה... אני מכיר את הגישה שאומרת, שאם ישראל באה עם יוזמה משלה ומניחה על השולחן הצעות מדיניות משלה, יניחו לנו, ירפו מאתנו, יריעו לנו, יגידו כמה הישראלים נהדרים, הנה הם עושים צעד אמיץ לעבר השלום. הרשה לי, אדוני היושב-ראש, להטיל ספק גם בעניין הזה. עוד לא קיבלנו כאן החלטה בכנסת על עקירת היישובים הללו ועל ביצוע התוכנית, וכבר אתה שומע את הקולות הברורים באירופה ובמקומות אחרים, ובוודאי בעולם הערבי, שרואים בזה רק צעד ראשון. הם אולי מראים שהנה ישראל עושה, לתפיסתם ולשיטתם, את הצעד הראשון שהם מקווים לו, וזו נסיגה מלאה, לרבות נסיגה בירושלים, שאת שכונותיה החדשות בוודאי הם רואים כשטח כבוש לשיטתם... יגידו לנו: יופי שישראל נסוגה באופן חד-צדדי, עכשיו תנוח הארץ מבחינה מדינית ‎40 שנה? לא יבואו אלינו בדרישות, לא יבואו בבקשות, נגמר התהליך הזה?
  45. זבולון אורלב (מפד"ל): יהיה קשה להסביר ולעמוד מול לחץ בין-לאומי כשיאמרו לנו: מדוע מה שעשיתם מרצונכם בהתנתקות חד-צדדית מעזה וצפון-השומרון, אינכם יכולים לעשות גם בשומרון, בבנימין, ביהודה, בבקעת-הירדן, בגוש-עציון וברמת-הגולן?
  46. גדעון סער (לכוד): מי שרואים בנו כובשים לא יפסיקו לראות בנו כאלה גם אחרי השלמת ביצוע התוכנית. זאת, עקב שליטת ישראל גם אחרי השלמת התוכנית במעברים, במרחב האווירי ובציר פילדלפי.
  47. גלעד ארדן (לכוד): כבר היום ברור כי הטרור מעזה יימשך. כבר היום ברור שהמרשם שהוביל לגירוש היהודים מגוש-קטיף יוביל בעתיד לגירושים רחבים הרבה יותר, בלא שום תמורה מדינית או ביטחונית. כבר היום ברור שהעולם וגם הממשל האמריקני לא ייתנו לנו לחזק את גושי ההתיישבות, וכי אף אחד לא יאפשר לנו לבנות את הגדר על-פי שיקולי ביטחון כך שתכלול מצדה המערבי גם את אריאל וגם מקומות נוספים ביהודה ובשומרון.מי שמצביע היום, חברי, בעד תוכנית האומרת שנוכחות יהודית באיזה מקום בארץ-ישראל איננה לגיטימית כאשר מספר היהודים שם אינו גבוה, צריך להבין שבעתיד הוא יצטרך להתמודד עם אותו טיעון בדיוק במקומות רבים נוספים: ביהודה ושומרון, בנגב וגם בגליל. מי שמצביע היום בעד התוכנית מצדיק בעצם את התחרות בין ה"חמאס", "הג'יהאד" וה"תנזים", המתחרים ביניהם בזכות פיגועיו של מי באה תוכנית רעה זו לאוויר העולם.
  48. יצחק וקנין (ש"ס): אין לי ספק שבכל מה שיעשה ראש הממשלה תהיה לו נפילה. לצערי הרב אני אומר זאת. אמרתי את הדברים האלה לפני כחצי שנה, כאשר התחילה ההתנתקות. אמרתי שבכל מה שתעשה הממשלה הזאת היא לא תצלח, כי לצערנו הרב כל מי שקם על תורת ישראל בסופו של דבר ייפול.
  49. נתן שרנסקי (לכוד): כמו באוסלו, גם עכשיו התוצאה תהיה אחת: דם ועוד דם, מלחמה ועוד מלחמה.
  50. משולם נהרי (ש"ס): מרן הרב עובדיה יוסף, בניגוד למלעיזים ולמשטינים, הביע את דעתו ההלכתית הצרופה נגד ההתנתקות, מהסיבה הפשוטה שחיי אדם קודמים לכול
  51. שאול יהלום (מפד"ל, 1/11): הרי הסיכוי היחיד לשלום הוא אם אתה בא אליהם ובידך הרבה הרבה תשלומים, כדי לשלם ולהשיג את השלום. והם, הפלסטינים הערבים, הם מעריכים קרקע, הם מעריכים אדמה, הם לא רואים בנכסי דלא ניידי דברים שהם כעין נכסי דניידי. וכשתבוא אליהם, עם מה תבוא? עם מה תבוא לשלום, אם אתה מוסר כל כך הרבה מנכסיך? אפילו לדידכם אתם, אנשי השמאל, שרוצים להגיע לשלום, הרי אתם מבינים שהשלום יושג רק אם יבואו לשולחן המשא-ומתן עם בוכטות של נכסים, אם תוכלו להגיד לבר-שיחכם: רבותי הערבים, תראו מה אתם מרוויחים... אני יודע שיש כאלה שאומרים: מאחר שהתנגדנו להתנחלויות, כל התנחלות שאתה מוריד - טוב הדבר. אבל זאת לא גישה ריאליסטית. הגישה הריאליסטית צריכה לומר: לשמור מקסימום נכסים לפחות כערובה עד שיבוא שלום... הרי אם היה כסף לאוצר - האוצר קופץ את ידו ואומר: אין כסף. אז אומרים: תוסיף קצת הוצאות לממשלה. הוא אומר: אני אוסיף הוצאות לממשלה? יש חוק של איזון התקציב, אני לא מוכן להוסיף על אחוז הגירעון, כי אני צמוד לחוק. והנה, רבותי, הפלא ופלא, תוכנית ההתנתקות, שאינה מביאה שלום, שהיא פרי רוחו והגותו של אדם אחד, ראש ממשלת ישראל, שמעולם לא נדונה בשום פורום רציני, שמעולם לא התקבלה בשום פורום רציני - לזה פתאום יש כסף... אומרת הצעת החוק בעמוד הראשון, שהתקציב שיידרש לביצוע החוק הוא עד ‎3 מיליארדי שקלים, וכל אחד יודע שזאת רק ההתחלה, וברגע שימשיכו, יהיו כל מיני תיקוניםבחוק. כך חוזים, שהחוק הוא התחלתי, וכשהוא יעבור לוועדת הכספים הוא יקבל הרים, תלים ותוספות ויגיע בסוף לעלות כפולה, ל-‎6 מיליארדים. אחד מחברי הכנסת, אורי אריאל, אומנם מדבר גבוהה גבוהה נגד ההתנתקות, אבל כבר עובד קשה מאוד על חוק לפיצוי המתנחלים שלפיו לא ישלמו מס הכנסה. אם כן, כל אחד מבין שכל הכסף הזה לא יחזור לאוצר. בוודאי יקבלו את העניין שלא ישלמו מס הכנסה. גם לפי החוק האחוז של מס הכנסה הוא מזערי. זאת אומרת, מדובר כאן על מיליארדים. הרי כל אחד מבין, שאם את המיליארדים האלה היתה היום ממשלת ישראל נותנת, אם היתה אומרת, אני נותנת לבריאות, אני נותנת לקשישים, אני נותנת לפגים, אני נותנת לזקנים, אני נותנת לקצבאות הביטוח הלאומי - היינו מגיעים למצב שכולם היו רואים איזו חברה מתוקנת אנחנו, ואילו היום הפער החברתי עומד לקעקע בנו, עומד לחדור לכל פינה וליצור חברה מפורדת ושנואה.
  52. דויד אזולאי (ש"ס): בחוק הפיצוי לא מוזכרים פיצויים עבור נזקים אישיים, למשל טיפול פסיכולוגי בגלל נזקים נפשיים שנגרמו כתוצאה מן הפינוי, או סיוע ועזרה לאותם ילדים שמנתקים אותם מחבריהם, מבית-ספרם, מביתם. לא נאמר מה הפיצוי או מה הטיפול במקרים כאלה. הממשלה לא נתנה את דעתה על בתי-הקברות שם, על בתי-הכנסת. מי ייכנס לשם? איך יחזיקו את המקומות האלה? אני יכול לסמוך על ממשלה שפוגעת במתיה, שפוגעת בכל הקדוש לעם ישראל, שהיא תהיה האחראית ותדאג להמשך קדושתם של המקומות האלה?
  53. יעקוב ליצמן (יהדות התורה): שר האוצר יגיד: מאיפה יש לי כסף? - ויקצץ. אז מה, הוא יגדיל קצת את הגירעון? כן. אבל יהיה עוד קיצוץ, ויהיה קיצוץ בחינוך, ויהיה קיצוץ בבריאות, ויהיה קיצוץ ברווחה, ובעיקר, המשפחות החלשות ייפגעו עוד פעם.
  54. ראובן ריבלין (לכוד, 6/12, על ההצעה של הח"כ-רב רביץ להשאיר את הישובים): מי יגן עליהם עד השלום?

Shlomium

edit

Tg/du: elastical solid=>plastical (polymer)

Tl: crystal solid=>homogenous (glass)
Tso: hard=>soft solid
Tcu: ferromagnetic (metal)=>paramagnetic
Tm/fre: solid=>superfluid
Tp: superfluid=>liquid
Tsm: liquid=>fluid
Tde: liquid=>gas
Tbu: starting vapor
Tbo/v: fluid=>gas
Ti/rc: gas=>plasma

Tfl: Sh=>ShO

Tk: Sh=>ShO (1atm, spont.)
Tfi: Sh=>ShO

dragons

edit

hong: 2 heads bulgarian: 3hds Takizis: 5hds satan: 7hds orochi: 8hds (absolute temp=-273.14992 CeD=0 KD

ice point=0 CeD)