سید محمد حسینی متخلص به فطرت، در سال 1350ش در ولایت بامیان افغانستان در خانواده دانش پژوه و متدین چشم به جهان گشود. اجداد وی از مشاهیر سادات و عالمان برجسته شیعه بودند که در مناطق بلخ و بامیان سکونت داشته¬اند. با سقوط رژیم جمهوری محمد داود و کودتای کمونیستی هفتم ثور (هفتم اردبهشت) 1357ش که عرصه بر گروه¬های دینی و مذهبی جامعه افغانستان تنگ گردید، پدرش به همراه خانواده¬اش در سال 1358ش به کشور جمهوری اسلامی ایران مهاجرت نمود.

1- تحصیلات

حسینی دوره¬های ابتدائی، متوسطه، و دبیرستان را در شهر مشهد سپری نمود. پدرش از عالمان زحمتکش و اهل قلم است که تا کنون بیش از 20 اثر تالیفی در قالب کتاب منتشر ساخته است. سید محمد حسینی فطرت با شروع تحصیلات حوزوی در مشهد و سپس در قم، به مطالعه و تحقیق در زمینه¬های تاریخ، ادیان، ادبیات فارسی، فلسفه، و عرفان روی آورد. وی در کنار درس¬های سنتی حوزوی، مقطع¬ لیسانس را در رشته¬ «علوم اجتماعی» در دانشگاه باقرالعلوم قم و در رشته «فقه و معارف اسلامی» در همین مقطع در دانشگاه بین المللی جامعة المصطفی العالمیه ایران فراگرفت. همزمان با اتمام دوره¬های سنتی دروس حوزوی به دنیای شعر و ادبیات علاقه بیشتری نشان داد و در این زمان مقطع فوق لیسانس را در رشته «ارتباطات با گرایش دین و رسانه» در دانشگاه بین المللی جامعة المصطفی العالمیه به پایان رساند. وی تحصیلات خویش را تا مقطع دکتری در رشته «قران و علوم و اجتماعی» جامعة المصطفی العالمیه ادامه داد. ایشان برای یک دوره کوتاه مدت مطالعاتی و فرهنگی به کشور ایالات متحده آمریکا به سر می برد. سپس در کشور کانادا در شهرهای تورنتو، ونکورر، لندن، کلگری و رسانه های مختلف فرهنگی همواره در مسیر روشنگری بوده اند..

2- آثار

سید محمد حسینی فطرت از استعداد و پشت کار فوق العاده¬ای برخوردار است. با توجه به گستردگی مطالعات در زمینه¬های تاریخ و ادیان، سیاست، تفسیر و علوم قرآن، فلسفه و عرفان، آثاری را تالیف نموده است نموده که در زیر معرفی می گردد.

یک) آثار منتشر شده

1- جهان بیدل: مهمترین اثر حسینی فطرت است که در 510 صفحه و در شش فصل در زمینه تبيين مبانی معرفتی «ابوالمعانی ميرزا عبدالقادر بيدل» تالیف نموده است. در بخش¬های بعدی این اثر را به تفصیل معرفی خواهیم نمود.

2- مقدمه بر مثنوی اصول دین: مثنوی اصول دین اثر یکی از عالمان بزرگ شیعه چند دهه قبل افغانستان است که ایشان با یک مقدمه نسبتا جامع به نشر ان پرداخته است.

3- دخالتهای پاکستان در افغانستان از تکوین مجاهدین تا امارت طالبان: این اثر در زمینه مطالعات سیاست می باشد. (مقاله)

4- سهم داشتن در تدوین کتاب تاریخ درخشان پیامبران: «تاریخ و سیره»

دو) آثار منتشر نشده

1- خلسه های عرفانی در حراء قرآن: پژوهش تفسیری با رویکرد عرفانی

2- آوای خسروانی

3- انسان در نگاه اندیشمندان اسلامی و غرب: گفتمان مشترک فلسفی و عرفانی (1)